Easter 2013

Påsk 2013
 

 

the gift from above

Yes, sista arbetsdagen.. sen blir det långsemester och vila upp sig mentalt och psykiskt. och vidare till arken idag direkt efter jobbet. Det kommer bli som en gåva från ovan. Helt underbart.
Johans syrra Annelie är i stan tills nästa onsdag. Så man ska hänga med henne också.

Jag har inte så mycket mer att säga idag. Jag vill bara bli lättad. Känna lugnet. Peace.
 

Please ..

Inte igen. Snälla. Inte redan..


the OK to go to the US of A

Nå, då har man bokat klart flygen till USA!! YEAH! Äntligen ska en livslångdröm bli sann. En roadtrip genom västkusten, i USA. Helt magiskt kommer det bli. Det blir jag och Johan ute på äventyr ännu en gång! Längtar som fan. Det blir en månad som vi är där, i September. Sommartiderna där ute på den sidan av världen. Sen en ungefärlig rutt (som vi har nu iallafall) blir San Fransisco - Red Wood state park - Monterey Bay Aquarium - Los Angeles - Las Vegas - Grand Canyon - San Diego - Tijuana
 
Helt          jävla          magisk        resa kommer det bli!
 
Ska köpa in fler minneskort till kameran. Det kommer bli en jävla massa bilder, kan jag ju då lova.
 MMM så jag längtar. På tal om foto, så ska jag ju iväg och arka igen nästa helg, så jag ska fota där med. Samt att jag tänkte testa en sak jag velat göra väldigt länge. Så, hoppas på bra väder så det kan bli av också. Till och med mitt stativ ska med och arka.  Foxy ska hänga med mommo & moffa ute i laxforsen och glassa på.
Testade att göra egna fiskpinnar, men det blev inte alls lika goda som mommo å moffa kan göra.. nåväl. Första gången kanske man kan misslyckas lite grann, och sen får man lära sig. Man kan inte vara bäst på allt.
 
Lite bilder från Japan resan.. åh, så man längtar. Nästa år ska man dit igen!! Så mycket kärlek jag känner med alla dessa resor planerade..!

Miss Easter Kitty


the time to heal ones soul

Jag börjar min sista vecka på Dahl, nu på måndag.
Det känns både skönt och dåligt. Förstås, behöver man alltid ha en säker ekonomi - men jag har känt mig sämre och sämre psykiskt på senaste tiden och känner att jag är nära att gå in i väggen. Det är nog bra för mig med lite ledighet, kanske göra det som gör mig glad, resa till Stockholm en sväng, sen börja jobba igen två månader innan man reser till USA. Det känns som att det är bra för mig som person, att få tid att läka.
 
Har gjort om i köket också. Kände mig för deprimerad att gå in dit, och tänkte att det är dags att försöka ändra det. Jag har bytt gardiner, duk, möblerat, lagt i björkris i en vas med fjädrar och lagt i godis i ett litet påskägg. Det kändes redan som att man feng shueiat rummet, och det känns inte lika tungt längre.
 
Jag har börjat min oerhört snåla period. Unnade mig däremot min första hamburgare ute idag. Jag minns inte ens senaste gången jag var ute och åt bara så där. Helt underbart var det, även om jag fick lite dåligt samvete.
Sen har jag som sagt att undvika allting som har med kläder att göra. Jag behöver faktiskt inte mer kläder... även om det är sjukt nice. Och jag har råkat slinka genom där också, haha.. Ska göra mitt yttersta att inte beställa ett par nya skor.. men, I make no such promises, haha. Men, ja, nya skjortor vill jag väldigt gärna ha. Och en tröja.
Det är behövligt. Men, yeah, jag får se om jag gör en beställning, och isåfall på vad. Det ska vara under 1000kr åtminstone.
 
 

FRIDAY FRIDAY

Jag i morgonrocken;
 

and just like that ...

... förändrades allt - eller så ingenting. Det är mitt val. Helvete.

double standards

jag har det där igen.. den där känslan..
eller, snarare... känslorna. de som tar över mig på sätt
jag inte kan förstå, eller ens förklara.
det börjar som en känsla. två känslor. tre känslor.
som sedan blir till tankar. högljudda tankar. därifrån blir det som att jag skriker på mig själv.det finns ingenting som kan stoppa det. jag försöker stänga ute alla ljud jag kan, men tyvärr. ljuden är inom mig. blunda, och somna. det är inte så svårt, snälla, sluta, och bara somna. det går inte. hjärtat börjar öka takten. desto mer jag försöker, desto högre blir ljudet. åh nej, inte det här igen. attackerna. bröstsmärtorna. paniken. det man aldrig kan stoppa, utan det är bara att härda ut den. andas ut och in. det är det enda sättet. det gör att det går över fortare. så ja... nej.
öppna-
svälj.
1-2-3-4
drick.
aaahhh..
hej drömmar, så jag har saknat er.

lé non workoholic bitch

Snabb bild på g till coop. Ska testa den andra av de två skinnjackorna jag beställde tidigare. Vill som ha på de redan, men det kanske är kallt. Små tripper till coop funkar! hehe. och förstås, nya läppstiftet är på.
 
Japp, det är nu 6 och en halv dag att arbeta på nuvarande jobb sen är jag officiellt arbetslös igen. Woah. Och här kommer det - jag vill vara arbetslös. Haha! Så länge sen man varit ledig på sommaren. Så kanske letar ett deltids jobb, annars chillar jag fram tills jag får  jobbet i juni som varar i två månader, sen vidare mot USA.
Det låter som en as härlig sommar, eller hur? Två månader semester. Who knew.
Ska passa på och resa till stockholm också i April. Helst under min födelsedag. Det vore perfa. Man har inte ens haft tid att resa till stockholm och hälsa på folk på typ, två år tror jag. Det är fan dags för en tur dit, och när jag jobbar så har jag aldrig tid. Yeah, bara att pina ut den här sista tiden, sen äre att ta det till underbara chillz

Linus first snowboard ride

Brorsan frågade om jag ville komma och fota Linus första snowboard tur. Så här kommer bilderna därifrån! Jag har fortfarande inte, efter alla dessa år, lärt mig hur man fotar med för mycket ljus så jag beklagar att de inte är de bästa. Men jag lär mig i sinom tid det också.
 

 
 
 

the color is called DeadWhite

Morsan hittade läppstiftet jag letat efter. Nytt läppstift så jag ser lite mer död ut. En ljus färg som faktiskt fastnar på mina läppar. Oh yeahh! me likey
Morgonen har varit helt underbar. Sovmorgon, mysigt med Foxy, kollat True Blood, en massa jävla kaffe, musik, kollat efter resor med Klaggen. Helt.. perfa.
På ett tag blir det att åka till farsan där vi ska laga fisken vi fått i Rautas. Lär bli gött! Kocken Cindy ska göra sin underbara egna potatismos.
 

 
 
 

You can call me McFly

Köpt solbrillor för första gången typ.. ja nånsin? i min vuxna ålder åtminstone. Alla glasögon som jag har, har jag hittat nånstans eller fått hahahah. hoff. snål. Men nu kan jag se med solbrillorna, och jag är redo att köra i solljuset utan att gråta! YEAH! - och när ni kollar på bilderna, kan ni ju ha ett beat i huvudet typ untzuntzuntzuntz så blir ja ändå coolare
 

 

Do I dare to dream?

Så, jag sitter ännu en gång och räknar på siffor för att resa och studera i USA.
Min dröm vore, resa till Hawaii - studera två veckor - resa till Los Angeles och möta upp Johan - bila längs västkusten - sen åka hem igen. Men det jag hittills räknat ihop skulle gå på ca 20500Kr. Då är också boende och mat inkluderat i studerandet på Hawaii. Däremot inte mat och boende när man bilar efter kusten.
Så, give or take, ca 10k till på det. Sen att man ska kunna göra roliga saker osv, så i slutändan kanske 30-40k.
 
Inte hela världen, EGENTLIGEN, men man är som programmerad att inte använda så mycket av ens pengar. Det är som Into the wild säger "Money makes people cautious". Sant så vare. Även om jag inte blir direkt fattig efter att jag spenderat så pass mycket pengar, så känns det ändå som att man kniper ihop plånkan, säger till sig själv "men inte behöver jag egentligen.... " även om det är vad jag mest skulle vilja göra. Det är vad som sätter ett leende på mina läppar. Jag är orolig att pengarna blir bortkastade. Det har varit tungt att spara ihop den summa jag har nu.
Men å andra sidan - har johan inga planer på att flytta från kiruna och jag vill ju inte lämna han. Så, vi lär inte köpa en lägenhet på x antal år (antar jag) så vad ska jag göra med pengarna, annat än att de är en digital summa på mitt sparkonto?
 
yeah, jag ska ta mig en tänkare.. har bett om ett prisförslag från USAs skola som jag tänkte gå på isåfall. Om pengarna verkar stämma så, vem vet. Jag kanske för en gångs skull, gör något stort i mitt liv. Något jag alltid drömt om - gå på skola i USA och bila längs västkusten.
 
 

I yearn for something else.

Jag behöver åka bort. Jag behöver resa. Jag behöver pengar. Funderar på att bara dra iväg, även om jag kanske inte borde. Men det är så mycket man "kanske inte borde", som man aldrig gör, och sen kanske man plötsligt dör.. Ska ta mig en tänkare, men jag kanske reser bort till min födelsedag. Det vore mer än underbart..
- men jag ska ändå till USA till hösten, jag kanske lyckas hålla i mina sug tills dess. Men oj, så jag längtar efter sanden mellan tårna, värmen, havet, fiskarna, naturen.. Jag har inte rest till en tropisk plats sen jag var ca 15 år. Jag skulle gärna vilja ha en sån tur också. Simma med delfinerna. Dyka bland korallreven. Känna på lite äventyr. Volontärarbeta (fast det kostar ju pengar så det är det enda negativa.. ) Känns som att det bara är jag som har de här känslorna. Det är tråkigt.
 
Fick iallafall vara kvar på jobbet tills 28Mars. Så, jag får åtminstone en sista full lön. Den här månaden blir mager eftersom jag var sjuk i två veckor.. men nånting får man åtminstone. Bara inte så fyllig som den annars är.
Har börjat söka jobb runt i stan. Kanske ska skicka runt lite till Luleå och Kalix också. Varför inte, liksom.. chansen att man får jobb där ändå är ju onormalt litet.

Bilden är från resan till Japan, Tokyo 2011.
 

the picture narrated box-living weekend

Här är alla samlade bilder som jag tagit på Rautas premiären. Vissa är tagna med iPhone, så ursäkta för snäppet sämre kvalité på vissa, och det var sjukt kallt att fota så hoppas ni förstår haha
Vi hann inte långt innan farsans ark-kälke pajade. Rättare sagt, vi står vid sidan om luossa, så ni förstår hur fort man fick stanna och hitta på nödlösningar. När vi väl hittat en nödlösning, så hade Micke kört fast med sin ark i snön, så det blev att fixa det också. Men sen bar det av! Johan & farsan på bild.
Johan körde fast oss i snön också. Där står jag och Johan.
Enda bilden typ som man tog på första kvällen.
Första morgonen. Farsan väckte oss kl 6 för att vissa fisketävlingen - vilket vi gjorde båda dagarna. Shazam. Fick nånstans vid 40-50st fiskar totalt under helgen.

Varma mackor förstås!
En öl på kylning medan fisket pågår.
Under natten från lördag till söndag, blev det rejäl storm. Man såg inte längre över till andra sidan (Ni kan jämföra med bilden från första morgonen. Det är samma vy, då kanske ni ser hurdan storm det var.) Det kändes som att hela arken skulle blåsa bort, men det gick bra ändå.
På vägen hem börjar alla ställa sig redo för färd tillbaka hemmåt. Det tog ungefär tre timmar på skoter, med rejält dåliga spår. I det stora hela, var det en trevlig tur. Första gången jag arkat på massor av år, kanske 10år till och med. Det lär bli fler gånger denna vinter. Jag gillade det.
 
 

aaaaaaaaannnnnnddd.... IM OFF WOHO

iväg med arken och mot rautas!

the End.

Nå väl, fick veta igår att jag bara har jobb tills den 28 Mars. Jag orkar inte ens gå in på allting här, men ni nära vet ju hur läget ligger till.  Just nu känner jag en massa negativa känslor, och har svårt att orka göra nånting alls. Försöker mitt bästa att hålla igång mig med träning och försöka vara med folk iallafall. Det är det bästa man kan göra om en depression väntar runt hörnet. Orkar inte direkt skriva något. En massa fix inför Rautas är det iallafall så, jag är knappt hemma ändå. Kameran är färdigladdad, DS likaså, det är dags för att ladda inför lite positiva ting. hörs.

YAY its monday! ... said; No one ever.

Nå det är en ny vecka.
Till nästa helg ska vi och arka i Rautas. Så den här veckan blir bara att förbereda inför just det. Ser fram emot det som fan. Kommer bli skönt att försvinna ett tag. Fota lite. Spela DS medan alla pimplar or whatever. Skönt.
 
Idag fick jag panik när jag körde bil och började gråta - inte för att jag var sadface, utan för att solen lyser alldelens för starkt för att jag ska klara av det. Höll på att köra av vägen. Så direkt efter jobbet blev det att leta solglasögon med styrka för första gången. Det är fan på tiden. Hittade ett par som jag tror jag ska köpa. Ska bara höra vad Johan tycker, men tror ja köper dom ändå.
Tänka sig, jag har inte haft solglasögon sedan jag var liten tror jag. Jag har alltid hatat dom. Tycker att jag ser ut som ett retard i alla par. Men nu tror jag att jag hittade några jag kan se helt OK ut i, iallafall.
 
Farligt nära att åka å fixa synen forever asså. De negativa delarna med att ha sämst syn; Ett par solglasögon som kanske kostar 100kr utan synfel, kostar för en med synfels-glas från 500Kr och uppåt. När man ska åka skoter kan man inte ha vanliga glasögonen under goggles, så man ser absolut ingenting om hur vacker naturen är förrän man kommer fram. Jag kan förstås, ha på mig linserna, men ögonen blir så torra när det blåser in luft så man gråter istället = man ser ingenting ändå. När man ska simma, ser jag ingenting. Har jag linser, faller de ur, eller kletar runt så det blir obehagligt i ögonen = man ser ingenting ändå. euuuuhhhhh...
 
Nå, har tränat i vanlig ordning, dricker min smoothie. Dags för att se sista avsnittet från American Horror Story och sen blir det True Blood (ja, jag har gett den serien en chans. Är i slutet på första säsongen och känner, mjeh.)
 
min restavla som jag har vid sängen. Man ser inte så bra, men det är pins som visar vart jag varit hittills i världen. Den håller mitt hopp uppe av det positiva i livet, med några bilder på Johan och Foxy, Japan & irland.

cheers!

Tränat. Dags för en smoothie, sen dusch - göra sig redo för öl, rom och sånt där.

I had energy, but.. now I dont.

tänkte skriva nånting, men jag vet inte. orden finns inte riktigt där. orken finns inte där. trots att det är fredag.
kanske kommer senare.

RSS 2.0