the Caribbean cruise pt.2

TURKS&CAICOS, GRAND TURK
Vi går i land på vårat andra stopp. Denna ö berättar dom att den är mer eller mindre skapad för kryssningsfartyg. Därför kunde de 'parkera' båte precis vid stranden, som ni ser i bilden nedan.
De har grävt sanden på ett sådant sätt, samt byggt upp mycket shopping för taxfree.
Det var väldigt vackert där. Barer precis vid stranden, med wifi.
 
 
JAMAICA, OCHO RIOS
Det tredje stoppet var vackra Jamaica! Kokhett och fuktigheten är helt otrolig. Något kring 70% fukt. Lite väl kvavt om man säger så, men hellre det är så himla torrt som man har i Kiruna, enligt mig. (antagligen inte bara jag som är leds på torr hud...)
 
När vi kommer till land så ser man bara en massa grönska. Vi tar en promenad in till staden, och tar sedan en taxi till River Dunn Falls, vilket är en park där man kan klättra i vattenfallet från botten till toppen. Väldigt vackert! Sedan såg man även rejält äckliga spindlar överallt (bilder nedan.) De såg ut som Facehuggers från ALIEN på undersidan, och på framsidan hade de ett vitt ansikte, typ skelett såg det ut som.
Vi hann även med öl i parken i värmen. Det satt som fint!
Vi hann även till stranden, samt käka strips med en sjukt god sweet chili ketchup - måste införskaffas hem.
 
River Dunn Falls

 
 
 
 

the Caribbean cruise pt.1

Jag har valt att ladda upp både iPhone och Canon bilder på samma. Så kvalitén på vissa bilder kan ju då variera. Jag kommer lägga upp det i delade inlägg så det inte blir så mycket på en gång.
 
MIAMI
Efter kanske 15 timmar flyg totalt, och en natt på Arlanda -- så kom vi fram till Miami. Klockan var ungefär 17:00 på eftermiddagen, så man kände sig rätt så mosig. 
Värmen utanför flygplatsen var underbar. Kanske +20 grader? Eller mer? Men skönt var det. 
Vi tog en taxi till vårat hotell Hilton vid Downtown. Väldigt fint hotell, underbar utsikt från rummet. 
Efter nån öl och middag så gick vi och lade oss. Risto och Jorma hade jetlag men jag och Johan klarade oss finemang. Normalt brukar det ta oss 1 vecka innan vi ens har vant oss vid nya tider.
 
 
 
 COSTA LUMINOSA
Vi anländer till kryssningsbåten efter en natt i Miami. Vi går igenom det vanliga, säkerhetskontroller, checka in, lämna väskor osv. Båten tar ca 2000 gäster, och ca 1000 personer i besättning. Jag vill minnas att båten var 292 meter lång. Efter att vi checkade in, så åkte vi till South Beach, Miami. (bilder ovan.) Eftersom vi hade så pass lite tid kvar, så gick vi bara snabbt på stranden, köpte saker man behövde, tog en pizza och en öl.
Innan båten avgick så fick vi alla göra en säkerhetsövning om vart man skulle gå ifall att något händer, hur det fungerar osv. Klocka 23:00 gick båten och vi såg Miami försvinna i horisonten.
 
BAHAMAS, NASSAU
Dagen efter så går vi iland till vårat första stopp på resan. Vi hade däremot endast 5timmar eller så på oss där, så det var lite tight med tid. Vi tog en promenad från hamnen till stranden där vi hittade wifi. Vi fick gratis shots, så tog vi även en drink. Jag tog en Bahama Mama - helt OK! Efter vi surfat ett tag, så gick vi till stranden för ett dopp, och sedan lite mat på det.
 
 
COSTA LUMINOSA, 2
Då och då under kryssningen så var vi till havs hela dagen, vilket då betyder att vi inte går iland någonstans. Vi hade tre sådana dagar under resan, men jag orkar inte ha koll på datumen i mobilen, så jag lägger bara upp alla båt-bilder här.
Båten hade i princip allt. Fina restauranger, eller om man kände sig lat och inte ville klä upp sig desto mer, så hade de självservering med pasta, grill, sallad osv. Det var alltid olika maträtter, så man blev inte leds.
Den hade även casino, spelhall, shower varje kväll, olika dansband beroende på vilken smak man hade.
De bilderna med ett djurliknande-handduk var våran städare som skapade. Det var alltid roligt att komma in på kvällen och se vilket slags djur hon gjort. Väldigt trevlig person också!
Det absolut mest negativa med båten är att de inte hade gratis wifi. Vi har trots allt betalt mycket pengar, så det minsta de kan göra är att erbjuda nätverket. Det var väldigt dyrt att köpa lite internet där. Och de tog per timma. Samt att när man är på havet så har man ingen täckning heller för sms/samtal...Man hade ingen kontakt med omvärlden under tiden man var på båten. Så det kändes väldigt tråkigt att man måste avvara lite tid iland på att hitta nätverk.
 
 
 
Bilden ovan är från vårat bord i den fina restaurangen. Vi satt längst bak på båten. Det serverades flera rätters-middag varje kväll som ingick i resan. Helt otroligt god mat. Jag åt som mest 5 rätter, och då var man proppmätt.
Johan läser på våran balkong. Så skönt väder att bara sitta där, med lite blåst också.
 

RSS 2.0