the poor girl at the rich side of titanic

Ska imorgon gå på veteranfesten LKAB med farsan. Blir klänning+Cindy. almost a once in a lifetime-moment. Blir säkert kul.  Men läskigt. Känns lite som att jag, en fattig brud, ska på fancy middag på den rika sidan på Titanic. Blir klurigt med alla de där besticken som jag har hört ska finnas.

dont worry, be happy

Ska gå ut i solen och bli lite gladare.
 

the disorder that is Me

Ja, det var lite segt här på bloggfronten. Jag har inte mått så bra, eller känt desto mer och därmed inte haft lust att skriva eller ta bilder. Har tagit det lugnt, mestadels, tränat och hängt med klaggen.
Har inte så mycket att säga. Värme+mugg med is. yes.
Ska försöka ta lite bilder till veckan, eller till helgen.

raw iPhone pictures

Så, jag har varit under hela veckan ute och chillat runt. Jag har inte orkat släpa med mig en kamera i värmen, så jag tog lite bilder med iphone. Inget är redigerat eller så.
 
 
 
Den här urjävlasnygga tavlan vil jag ha. Men lite väl dyr för min plånbok.
 

black&white
 

-


ps. fan vad jag hatar, att blogg.se inte kan göra bilderna större än det här med panorama... Fan bilden är ju så liten så man knappt ser den. BAH. ds.

And God said; roll the dice

Det går inte att räkna alla gånger som jag önskat att jag vore född i USA.

Snart ska jag dit åtminstone. I en hel månad. Känna på livet som de har. Varje dag tänker jag på det. Jag längtar så oerhört - men det vet ni läsare redan och jag kommer gnälla om det många gånger till. Och tills nästa år, ska jag försöka ta mig dit och gå skola.
Ge mig USA. 104 dagar and counting.


-

Helgen har gått - angående kameran vet jag inte än vad jag har för åsikt riktigt. Det vacklar fram och tillbaka. Men tror den håller på att vinna över mig åtminstone.
Helgen har varit underbar. Bästa på länge. Käkat frukost på balkongen i värmen, grillat tre dagar i rad, faktiskt uppskattat att titta hockey, de vann guldet. Det var en bra helg. Kunde inte ha blivit mycket bättre.
 
Idag började jag dagen med Game of thrones senaste avsnitt, (ooooohspännanndeeeee) och sen tränat. En massa räkningar har betalats, och nu sitter jag och småsjunger. Dags för lite nudlar strax tror jag, magen kurrar.
 
Efter det är det nog dags att städa i lägenheten så man inte har ångest av att vara här, haha. Även fast vi knappt varit hemma under helgen, blev det på nån höger stökigt ändå. Jag vet inte hur vi lyckas.
Samt leta upp ett par strumpbyxor. Kom på idag ba "de är ju snygga. varför har jag inte på dom oftare?", så kom jag på "jag har ingen aning vart de är. har inte orkat leta." justja.
 
 

bobombombomb

Här kommer några bilder från under helgen.
 
tvättat min egen bil för första gången själv. ps. bilden är tagen före tvätt,
så sämst är jag inte. haha
kissemaja kattvakt
 

Just uuuum

Har fotat en massa. Så när ja har tid att lägga upp blir de en jävla fotobomb. Orkar inte riktigt sitta inne när de är så fint väder ute. Grillat igår, grillat idag, hehe. Så de blir bilder ska ni se!


testshots

Jo, så attee, här har ni ett par bilder jag tog igår. Jag ville testa AI focusen med serietagningar, och den verkade vara sådär bra på att följa efter. Det är väl bättre att styra fokusen själv angående just sånt.
Jag har än så länge, mer negativa saker om den än positiva. Den var mycket större än jag trodde = passar inte i kameraväskan jag har (och har inte råd att köpa en ny.)(ps. jag hatar det faktum att vi inte har en kamerabutik här så man faktiskt kan känna på kamerorna INNAN man köper.) Jag ska testa på promenad idag att ha den i handväskan, som är min originalplan för resan till USA. Om den blir för tung där, då vet jag inte om den är så värd att ha. Jag orkar inte ha den runt halsen hela dagarna, då får man så ont i nacken. Så det är ett stort problem om den inte går att ha i väskan. Vädertätningen känns ju. Antagligen därför den är lite tyngre än den andra.
Gillade inte det faktum att de övergått från vanliga minneskort till CF. Det gjorde det betydligt mer komplicerat att snabbt och enkelt kolla in sina foton.
Men i övrigt älskade jag ljudet när man fotar, hurpass snabb den faktiskt var, och att RAW-knappen är precis där. Så man slipper gå in på inställningar mellan olika foton, ifall man bara vill ha typ två RAW och resten tillbaka i vanlig fil. Displayen är också mycket större än på min andra, det gjorde att man lättare såg bilden så klart.
Fokusen verkade snäppet bättre än på min egen = bättre bilder och skärpa. Men det är inte så väldans stor skillnad på det två i bilden än så länge. Jag kanske måste hitta nånting bättre att testfota idag.
 

    

My new loveydovey

Testbilder kommer upp imorgon! Testat lite skate osv. So far so good !!


THE SUN is here, BITCHES

Hepatitvaccin. Sol. Dans. Jag ska nog ta och tvätta bilen idag, untzuntzuntz oooooch min kamera kommer idag WOHH. Det här öser jag till denna fina dag! (trots leskiga nålen)
 
 

'phenomena'


apparently, Im a star. or something.

Haha! Yuki från KGT skrev att jag är med i en artikel i en tidning som tydligen är rätt stor i Japan. Jag minns när de tog fotot och sådär, men trodde inte det skulle vara i en tidning direkt. Här är länken till tidningen:
 
http://www.ab-road.net/europe/sweden/gallivare/guide/06105.html
 
 
HAH... kul jul. ser hyffsat herpaderp också.

missBlack&White


 
i brist på nya egobilder kommer de här från någon månad sedan..
 
Det kanske är dags att ta sig tiden för lite nya egobilder. Kanske får lite tid imorgon.
Imorgon kommer min nya kamera, för övrigt. Spännande som fan. Hoppas att det blir bra det där. Johans nya kamera kom igår, verkar väldigt fin och härlig. Han köpte en sån här raring.  Man kan byta objektiven och sådär på den, svinsnygg. Bra kamera till USA i jämförelse med hans andra systemkamera som väger typ 2-3kg. Inte så kul att bära runt på det.
Blir väl en uppdatering med min nya baby imorgon! YEAH

Cemetary

Här är lite av vad jag hann fota idag. Det började dock regna för mycket, så fick inte alltför lång tid på mig. Var rädd att kameran skulle gå sönder.
 

 


 

yeah um

Lite uppdatering i livet kanske är på sin plats.
Nå, det blev att köpa en Canon Eos 7D. Den borde komma den här veckan. Det blir spännande, och jag hoppas på att det ska bli en bra kamera för mig. Alla tusen recensioner jag har läst, är typ 8/10 positiva. De andra är katastrof-negativt. Så, jag hoppas att jag lyckas få ett bra kamerahus så jag inte råkar få de som är.. kassa. Den låter iallafall bra, och spännande för mig innan jag går över till fullformat. Jag känner att jag inte är helt redo för en alldelens avancerad kamera riktigt än. OCH den här kameran blir nog perfekt när vi ska kolla på alla zoo och akvarium i USA! Den kan ta 8 bilder i sekunden, samt autofokus = fucking awesome.
Tog den här bilden riktigt snabbt på vägen till stan idag. Det var väldigt deprimerande att se snön tillbaka.. Man var rätt så nära att bara hoppa på flyget till Stockholm. Det är inte rättvist de här. Måste övertala Johan så vi kan flytta härifrån snart.

-

 

New camera?

Nå gjorde en beställning på ett nytt kamerahus. Har inte bestämt mig helt än, vill testa den först innan jag bestämmer mig. Och nej - hela ordern är inte min. Johan har också köpt lite nya grejjer för USA resan.
Men jag får erkänna att den där summan gör mig jävligt nervös haha. Den snåla i mig får rysningar i kroppen.


The Cinderella Cindy

Har sytt för första gången på .. ja, sen.. man var.. 14? ish. Hatar att sy, och har alltid gjort det. Det tog ett par gånger, men till slut fick jag den klar. Lite sne, men jag orkar inte.
 
Resultatet: Som sagt lite sne, men inte så sne som bilder visar. Det är bara väskans ficka
som fuckar upp det lite extra. Därför det var så svårt att få den rak..
 
 

back to reality

Jag tror att jag ska försöka skriva i min riktiga dagbok mer istället för att skriva här.
Det blir att försöka göra bloggen tillbaka till endast fotoblogg, och möjligen skriva av mig ibland.
Men jag tänkte igår på allt jag skrivit här, och en dag kommer jag inte kunna gå tillbaka och läsa det.
Vem vet, blogg.se kanske inte ens finns om några år. Då försvinner allting. Alla minnen och känslor.
Jag har alltid skrivit dagbok, men slutade mer eller mindre när man började skriva här. Det känns tråkigt. Så, ni kan förvänta er mindre uppdateringar här men med mer bilder, snabba uppdateringar på instagram@gothochblandat.
That would be all.
 

Gothochblandat@instagram

En bild säger mer än tusen ord. Eller nånting sånt.
Har ju en sån där som alla har nuförtiden. Påminner folket bara. Verkar bli mer bilder än text här .. Speciellt med USA. 'CaliforniaDreamin'


just a tad angry

Ville bara säga, att Akassan har ett otroligt korkat system. Och hittills, efter många olika personer, har jag inte talat med någon som är smart. Alls. Verkar som att alla där inte vet vad fan de sysslar med, utan bara är där och får pengar. Svin nära att gå ur hela akassan, för alla är så jävla korkade. Känns som att jag är den korkade när jag betalar till deras jävla idioti.

the new furnitureWHAT SHOULD I DO

Nä, jag vet inte vad ja ska göra angående ett nytt kamerahus.
 
Ska man satsa hårt? Jag vet inte om jag nånsin har satsat så här mycket på något av mina intressen. Jag har alltid tyckt att saker är för dyrt, så jag har hållit mig till tvspel och film. Spel köper jag också kanske var andra-tredje år, filmer har jag nästan helt slutat att köpa pga kostnaden.
Däremot, att fotografera har blivit en stor del av mitt liv. När Johan lärde mig det för cirka 4 år sedan har intresset bara ökat. När jag fyllde 20år, fick jag min första egna kamera och tar bilder nästan alla dagar i veckan. Jag använder den väl, och tar hand om den. Jag älskar kameran. Det är min hobby, kan man väl säga.

Ibland får man satsa på sig själv. Jag måste bara bestämma mig för När antar jag.
Före eller efter USA - men om jag redan tänkt köpa en ny, kanske jag borde köpa en innan USA för att få ut bästa bilderna, samt att byta till en 7D så är den mycket bättre vädertätad. Det är nog vad jag gillar mest med den kameran.
 
Ah jag vet inte.. jag vill bara skriva av mig.
 
 

RSS 2.0