WANDERLUST;

Häromdagen så fick jag frågan av någon på Tumblr; "How many places have you been to in the last few years?"
 
Jag tog mig en tänkestund och insåg hur mycket jag har rest. Sedan jag blev ihop med Johan, så har vi under 5 års tid (firar 6 år nästa månad.) varit i Japan- Kyoto, Osaka, Nagoya, Tokyo. USA- roadtrip genom Kalifornien, Nevada och Arizona, Hawaii, Oahu & Maui, New york, Miami. Kryssning genom Karibien, Mexico, Honduras, Bahamas, Jamaica, Cayman öarna, och en resa till Prag.  Sedan har jag även besökt Irland utan Johan under denna tid. (och även mer länder före detta dock men, det var inte frågan.)
Men allt detta är på loppet av 5 års tid. Det känns helt fantastiskt. Och när jag tittar genom mina fotoalbum så blir jag helt varm inombords - och jag vill uppleva mer. Jag vill se hela världen med Johan. Att resa är det absolut bästa jag vet.
 
När vi träffades så var Johan inte ressugen alls. Han hatade turister, och man fick nästan tvinga han att åka till New York. Bara i mina drömmar så skulle även han älska att resa. Han är min bästa vän på så många sätt, och jag är verkligen lyckligt lottad.
 
Jag tittar igenom alla bilder och minns tillbaka till alla minnen. När man väl reser så inser man nästan inte, att det man gör just då, ska bli ett minne. Det är en av de konstigare känslorna jag upplever när jag kommer tillbaka till Sverige. Det känns oftast som att man inte varit bortrest alls, men efter ett tag, eller oftast när jag redigerar mina bilder, så läggs allting in till mina minnen och jag har på något sätt 'tillgång' till minnet på ett helt nytt sätt. Svårt att förklara..
 
Idag fyller Johan år, och hela dagen går åt att lyxa till det för honom.
Grattis älskling!
 
Hawaii, Oahu - 2014.
 
Bilderna nedan, USA, San Francisco - 2013
 
 
 


the Caribbean cruise pt.5

MEXICO, COZUMEL & CHICHEN ITZA
Det sista stoppet vi hade var till Cozumel, en ö som tillhör Mexico. För denna dag så valde vi att ta en av kryssningens turer som de hade att erbjuda. Det var en tur till Chichen Itza, där Maya folket hade en av sina städer byggda.
Vi läste lite fel i pappren och turen var betydligt längre än vi trodde. Det var det enda misstaget för denna dag, vi missade stor del av Mexico till denna orsak. Turen var väldigt intressant - inte så jag menar - men vi hade velat ha lite tid över att titta på egen hand i Mexico, kanske ta en tequila för saken skull osv. Det hann vi inte.
Men för en mer positiv sida, så vill vi gärna åka tillbaka till Mexico. Det verkade vara en väldigt intressant plats, med mycket att se.
 
 
 
Det fanns otroligt vackra hantverk att köpa. Vi köpte ett gäng döskallar och souvenirer. Jag och Johan köpte knappt nånting under hela våran resa, men här köpte vi hur mycket som helst, och hade kunnat köpa mer om tid fanns.
Det här var då slutet på våran resa. Vi spenderar en dag till, till havs och anländer sedan i Miami och flyger tillbaka mot Sverige. Det var en väldigt rolig resa, och en ny upplevelse.
Jag hoppas att ni har gillat mina bilder!
 
 
 
 

the Caribbean cruise pt.4

HONDURAS, ROATAN
Sedan hamnade vi på näst sista stoppet. Det här kom att bli ett av mina favoritplatser på resan.
När vi kommer fram så kommer massvis av taxi/säljare och vill att man ska ta deras saker. Efter ett samtal mellan oss andra, så valde vi att ta en privat Taxi chaufför för hela dagen. Det kostade 30 Dollar var = ca 250kr.
Han väntade då på oss på alla våra platser där vi ville stanna. Rätt skönt faktiskt --
Vi åkte mot en mindre djurpark för inträde, 10 Dollar (den andra parken ville ha 30 Dollar, det kändes för dyrt.)
När vi anländer så säger de att vi ska få en privat guide även där, som ska berätta om alla djuren. Han var jätte duktig våran guide, som kanske var 14 år gammal. Bra engelska också, lätt att förstå. Han berättade då om alla djur vi gick förbi. Helt klart värt 10 Dollar! Kanske till och med bättre än det dyra stället.
Fjärilarna var vissa nästan lika stora som handen. Man blev lite skrajj när de flög runt överallt, och nästan sätter sig på en..
Efter det åkte vi till stranden för att ta ett dopp, hitta wifi och några öl. Vi köpte även lokal grillmat som var SJUKT god.  Sen åkte vi runt lite, by till by och kollade souvenirer men tråkigt nog hittade vi ingenting.
Glöm inte att ni kan klicka in er på de små bilderna, så blir de större
Våran privata guide för dagen

 
en underbar dag, helt enkelt
 

the Caribbean cruise pt.3

CAYMAN ISLANDS, GRAND CAYMAN (också känt som) TORTUGA
Det fjärde stoppet var då Caymanöarna. Det hän här ön nämns även i Pirates of the Caribbean, då Sparrow säger att de måste till Tortuga. Rätt kul. Sen också kan vara kul att nämna, varje kväll på båten fick man morgondagens schema. Där brukade det även stå lite kuriosa om pirater om vart de hade gömt sig och så vidare. Nu  minns jag inte exakt, men en väldigt känd pirat hade Ocho Rios som gömställe, så de var mycket koraller runt, samt att man kunde gå högt i bergen och ha utkik efter fartyg.
Hursomhelst -- här hade jag lyckats köpa mig en cyklop. Jag simmade så mycket jag kunde med dom i vattnet. Helt otroligt underbart!! Det går inte att beskriva min eufori till det. Jag såg små fiskar i olika färger, Johan lyckades se en större fisk. Stränderna var helt otroliga. Sanden nästan helt vit, och så finkornigt.
Vi filmade även med Johans gopro under vattnet, så får se om man lyckas redigera en film på det också.
 

RSS 2.0